Trimmen

penny trimmen
Iedereen weet dat je een hond naar de trimsalon kan brengen, maar voor katten is dit nog niet zo’n bekend fenomeen. Toch hebben veel katten baat bij een goede vachtverzorging en steeds meer mensen vinden hun weg naar de trimsalon. Er zijn echter maar weinig salons waar dit mogelijk is. Katten zijn nu eenmaal anders dan honden in de omgang, maar ook in de behandeling die ze nodig hebben.

Helaas vinden veel katten het niet fijn om gekamd te worden, omdat ze er niet mee grootgebracht worden. Wij hebben de kennis en alle middelen in huis om uw kat goed te kunnen trimmen.

Waarom zou u uw kat laten trimmen?

Volwassen katten kunnen klitten krijgen of veel haar verliezen tijdens de rui.
Oudere katten hebben soms moeite om hun vacht zelf te onderhouden.
Voor katten met overgewicht of pijn aan hun gebit is het soms zelfs onmogelijk om zelf de vacht te verzorgen. Hierdoor ontstaan er klitten.

Klitten kunnen erg pijnlijk zijn, waardoor aaien, lopen en wassen vervelend is. Als de kat van zijn klitten is verlost zal hij dan ook snel opknappen. De kat wordt weer speels, wil weer geaaid worden, heeft weer plezier. Regelmatig de vacht verzorgen in de trimsalon is dus absoluut geen overbodige luxe.

Preventief trimmen

Uw kat kan ook preventief worden gekamd en geplukt, zodat hij bijna niet meer verhaart. Dit betekent veel minder stofzuigen, heerlijk toch?

Laten katten zich trimmen?

De meeste katten laten zich bij ons makkelijker behandelen dan thuis. De vreemde omgeving en de behandeling door een onbekend persoon maken indruk op de kat. Sommige katten laten zich echter niet behandelen. Als het niet anders kan, wordt de kat onder een roesje of narcose gebracht. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van de dierenarts en alleen met uw toestemming.

Waar bestaat de behandeling precies uit?

Katten kunnen gekamd, geplukt of geschoren worden. Soms is een combinatie nodig van kammen en scheren. Het is namelijk niet altijd mogelijk om alle klitten eruit te kammen. Soms is dit gewoon te pijnlijk voor de kat.

Plukken

De vacht van een kat bestaat voor het grootste gedeelte uit onderwol. Zeg maar het ondergoed. Dit is het pluizige haar dat er altijd wat dof uitziet. De plukken haar die u in uw huis vindt, komen uit de onderwol.
Een gezonde kortharig kat kan gemakkelijk zelf zijn onderwol verwijderen door zichzelf te wassen. U ziet dit bijvoorbeeld doordat de kat meer haarballen uitbraakt. Een langharige kat heeft hier echter veel meer moeite mee. Als deze katten in de rui gaan, kunnen ze dat niet bijhouden met wassen. De langharige kat moet dan ook een handje geholpen worden door zijn vacht te ‘plukken’.Ook kortharige katten hebben soms zo veel onderwol dat ze het niet goed zelf kunnen verwijderen. Dan raakt het in de klit of gaat zelfs vervilten.

Hoe vaak kan mijn kat geplukt worden?

De onderwol komt bij kortharige katten elke drie maanden terug, wat betekent dat deze katten elke drie maanden kunnen worden geplukt en gekamd. Bij langharige katten duurt het langer voor de onderwol weer is aangegroeid, daarom mogen langharige katten maar 2 keer per jaar worden geplukt. Als een kat op tijd geplukt wordt, zal de vacht niet meer in de klit raken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zowel langharige als kortharige katten worden met speciaal daarvoor bestemde kammen gekamd. Hierna worden nog overgebleven haren geplukt. Als de kat van zijn onderwol is ontdaan, dan wordt hij gewassen. Dit gebeurt in een speciale kooi. Bijna alle katten laten dit prima toe. Na het drogen van de vacht wordt deze nog een keertje goed doorgekamd en dan kan de kat weer mooi en fris mee naar huis. Dit alles gebeurt meestal zonder narcose.

Scheren

Scheren kan zowel bij langharige als bij kortharige katten nodig zijn. In praktijk zijn het wel vaker de langharige katten die geschoren moeten worden. Wij proberen de kat niet helemaal kaal, maar kort te scheren. De staart wordt uitgekamd en de poten worden in model geknipt of geschoren als er veel klitten in zitten. De haren op de kop worden in een rond model geknipt of als een leeuwtje, dit is met een kraag. Ook een kat die is geschoren gaat daarna in bad. Dit is om de huid weer even wat lucht te geven. Na het drogen van de kat wordt de staart en de kop nog een keertje goed doorgekamd. Droog en fris gaat de kat weer mee naar huis. Het scheren gebeurt meestal zonder narcose.

Kosten

Kortharige kat € 45.00
Langharige kat € 55.00
Scheren € 65.00

kitten op de computer

Direct contact

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u altijd contact mij ons opnemen of vul hieronder uw gegevens in en ik neem z.s.m. contact met u op.

Naam (*)

E-mail (*)

Telefoon (*)

Vraag/Opmerking

Neem over
captcha